Om bloggen

anti-1309

Livet ska vara enkelt tycker jag och fyllt med sådant som gör en glad. Själv trivs jag allra bäst hemma i köket där jag älskar att laga mat, hitta nya smaker och pyssla med allt möjligt. Efter många år i restaurangvärlden vet jag att det viktigaste är bra råvaror och dem hittar man efter säsong. Utmaningen är sedan att ta hand om dem på bästa sätt. Det behöver inte vara lyxig oxfilé eller rysk kaviar utan hellre allt underbart och helst billigt som årstiden erbjuder, man får se vad som finns till salu för dagen eller ännu bättre går att hitta gratis i naturen. Man behöver inte en massa dyra prylar för att skapa magi i köket, det räcker med en bra kniv, en skärbräda och en spis. Den bästa mat jag ätit på mina resor runt jorden har ofta lagats i minimala kök, street stalls eller över öppen eld utomhus.

Välkommen att hänga med på min resa av okomplicerad och underbar matlagning – Mama’s Rough Cooking helt enkelt! ❤

// Mama Antoinette Mark Murray

cabbage2

PS. Se mina recept som skisser för inspiration om du vill. Använd de råvaror du gillar och har hemma och uteslut sånt du ogillar eller inte får tag i. Det ska vara roligt att leva!

MRC-logo-sned-small

3 thoughts on “Om bloggen

  1. Vilken fin och bra sida! Toppen med all information om olika kryddor och råvaror! Jag älskar indisk mat och matlagning och kommer lusläsa allt du har skrivit! 😀

  2. Hej, Antoinette.
    Härligt att se och läsa om dig i senaste numret av Buffè. Alla som vurmar för och kan göra så mycket med vegetarisk och vegansk mat är mina hjältar.
    Har rest en del i östra Asien och hittat så mycket bra med den delen av världen, inte minst när det gäller mat. Det godaste mål mat jag någonsin ätit intog jag på en kinesisk restaurang i Georgetown, Penang, Malaysia. Vad sägs? Tror du att vi tycker om samma sorts mat? Skulle tro det.
    Hoppas vi kan hålla kontakt framöver (om du har tid). Min matlagning är obefintlig så jag behöver lära mig ett och annat. Keep up the good Work!
    Hälsningar från Tomas i Norrköping.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s